Na de uitvaart

Na de uitvaart blijft u achter zonder uw dierbare. Voor veel mensen zijn de weken na de uitvaart het moeilijkst. De leegte wordt voelbaar en het gemis wordt groter. Ook dan zal TaVa Uitvaartbegeleiding er voor u zijn. 

Na ongeveer een week zal ik contact met u opnemen om te horen hoe het met u gaat en of u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek waarin we met elkaar terugkijken naar de afscheidsdienst. We bespreken dan ook of u nog een persoonlijke dankbetuiging wilt versturen of dat er andere zaken waarbij ik u kan helpen.

Gids Zorgen erna

De periode na de uitvaart kenmerkt zich door het regelen van praktische zaken. Een veel gestelde vraag is wat moet ik regelen en hoe regel ik dat? De dag van de uitvaart ontvangt u altijd het boekje “Zorgen erna” met informatie over diverse praktische zaken die u na een overlijden moet regelen. Ook biedt TaVa Uitvaartbegeleiding de online Nabestaandendesk van Zorgna aan, dit is de digitale aanvulling op het boekje “Zorgen erna”.

NuNazorg

Sinds het najaar van 2022 werk ik samen met nazorgverlener Diana Dander, van NuNazorg. Wanneer u hulp nodig heeft na de uitvaart, kan TaVa Uitvaartbegeleiding u in contact brengen met Diana. In eerst instantie zal Diana een luisterend oor bieden maar ook voor hulpvragen kunt u bij haar terecht. Zij zal samen met u opzoek gaan naar antwoorden op de vragen die bij u spelen.

Veel hulpvragen komen pas na een tijdje aanbod, daarom zal Diana contact met u houden zo lang als nodig is.

Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt? 

TaVa Uitvaartbegeleidng werkt hiervoor samen met Digital Life Legacy. Digital Life Legacy kan helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze, toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn. 

Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van computers, laptops, tablets of telefoons waar nabestaanden de wachtwoorden en toegangscode niet van hebben. 
  • Het herstellen van fysiek defecte gegevensdragers zoals harde schijven, USB-sticks of geheugenkaartjes. 
  • Veiligstellen van dierbare WhatsApp-chats in een mooi boekwerk.
  • Onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van cryptovaluta van overledenen.
  • Gratis advies over de online erfenis via hun kennisbank digitale nalatenschap met tips over bijvoorbeeld het opzeggen van sociale media-accounts van uw dierbare.