Bloemen

Bloemen zijn bijna niet weg te denken bij een uitvaart, ze bieden een manier om gevoelens van verdriet, liefde en respect uit te drukken. 

Iedere bloem heeft zijn eigen betekenis of kan zelfs iets zeggen over de relatie met de overledene. Het geven van bloemen is een vorm van non-verbale communicatie, je zegt iets persoonlijks met de bloem zonder woorden.

Bloemenband
U kunt gebruiken van de bloemenband tijdens het afscheid. De bloemenband is ontworpen door Jantine Kraaijenveld. De bloemenband is een band die om de kist heen wordt bevestigd en waar losse bloemen ingestoken kunnen worden. Zo wordt de overledene letterlijk omringd door bloemen tijdens het afscheid. TaVa Uitvaartbegeleiding levert de bloemenband wanneer u dit wenst. De bloemband mag mee begraven en gecremeerd worden.

De keuze voor de bloemen bepaalt mede de sfeer van het afscheid. U kunt bewust kiezen voor veel kleur en verschillende bloemen of juist voor één soort bloem en/of één kleur bloem. U kunt de bloemkeuze voor het afscheid benoemen op de rouwkaart. 

Bloemenband Jantine - Bloemen niet weg te denken - TaVa Uitvaartbegeleiding
Bloemenband (Jantine Kraaijenveld)

Samenwerking
Voor alles wat met bloemen te maken heeft op professioneel gebied werkt TaVa Uitvaartbegeleiding graag samen met Suzanne Flowers uit Moordrecht.