Waarom een wensgesprek?

Praten over de dood en uw wensen aangeven rondom uw uitvaart is niet makkelijk. Vaak is het confronterend, maar het kan ook rust bieden. Uit ervaring weet ik dat het voor nabestaanden heel troostend kan zijn, als zij weten wat de belangrijkste wensen van hun dierbare waren. Hierdoor kunnen zij het afscheid vaak een persoonlijke invulling geven.  

Stelt u zich eens voor, u zit met mij als uitvaartbegeleidster aan de keukentafel met een kopje thee. De mensen die voor u heel belangrijk zijn, zitten ook aan tafel. Met elkaar bespreken we jullie ideeën en misschien wel wensen om uw afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Een wensgesprek vindt vaak plaats bij iemand thuis aan de keukentafel. Dat kan gek klinken, maar niets is fijner dan gewoon in huiselijke sfeer dit gesprek te voeren. Een sfeer waarbij iedereen zich thuis voelt en waar iedereen durft aan te geven wat voor hem of haar belangrijk is.

Een wensgesprek gaat over meer dan alleen uitvaartwensen. Het gesprek zal gaan over hoe u in het leven staat, wat voor u belangrijk is, maar ook wat belangrijk is voor uw naasten.

Soms is het wensgesprek voor een overlijden wat snel nadert en soms is het wensgesprek juist om alles ver van tevoren te bespreken of om te horen wat er allemaal mogelijk is. Wat de aanleiding van het wensgesprek ook is, TaVa Uitvaartbegeleiding gaat graag met u in gesprek over uw wensen, samen kijken we wat de mogelijkheden zijn voor uw afscheid.

Na het gesprek zal ik een overzicht maken van wat we besproken hebben en dit naar u toe sturen of persoonlijk bij u langs brengen. Mocht u een kostenbegroting willen, kan dat uiteraard ook.

Een wensgesprek is altijd geheel vrijblijvend en u bent uiteraard vrij een uitvaartonderneming te kiezen die bij u past.

Wilt u een afspraak maken voor een wensgesprek, neem dan contact op met TaVa Uitvaartbegeleiding via telefoonnummer 0180 – 443 227.

Via de website www.tavauitvaartbegeleiding.nl kunt u ook het wensenboekje downloaden. Bewaar dit boekje bij uw verzekeringspapieren dat scheelt uw nabestaande veel zoekwerk.

Liefs Tamara

TaVa Uitvaartbegeleiding Nieuwerkerk aan den IJssel
Deel dit artikel