Verzekeringen

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar waarbij ze verzekerd zijn. Dit klopt niet, u heeft altijd de vrijheid om een uitvaartonderneming te kiezen die bij u past. Wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartonderneming kunt u rekenen op maatwerk, persoonlijke aandacht en begeleiding van a tot z. U wordt begeleid door 1 persoon vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Ook zal er sprake zijn van nazorg.

TaVa Uitvaartbegeleiding is een onafhankelijke uitvaartonderneming en werkt met alle verzekeraars samen. Waar u dus ook verzekerd bent TaVa Uitvaartbegeleiding kan u altijd helpen met de uitvaart.

Grofweg zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

Kapitaalverzekering of sommenverzekering

Deze verzekering keert een geldsom uit aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen dit bedrag naar eigen wens besteden aan de uitvaart. De nabestaande kiezen dus zelf de uitvaartkist, het aantal rouwkaarten en de plek voor de opbaring uit. Het bedrag wat wordt uitgekeerd door de verzekering daarvan moeten de uitvaartkosten betaald worden. De hoogte van het uitgekeerde bedrag is afhankelijk van de premie en de polisvoorwaarden. Dit soort verzekeringen zijn duidelijk, er wordt een bedrag uitgekeerd dat of op de polis staat of op de jaarlijkse overzichten. De jaarlijkse overzichten ontvangt u als de polis wordt geïndexeerd of als er sprake is van winstdeling.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering wordt ook wel ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’ genoemd. Bij deze verzekering wordt de uitvaart volgens een ‘standaardpakket’ geregeld. Vaak wordt deze verzekering aangeboden door verzekeraars die zelf ook uitvaarten (laten) verzorgen. Dit pakket vertegenwoordigt de verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een standaard uitvaartkist, een van te voren vastgesteld aantal rouwkaarten, waar de opbaring zal zijn tot aan de uitvaart is en hoeveel nachten dat zal zijn (meer nachten kosten u extra geld). Vaak heeft de verzekeraar al veel producten / diensten vooraf bepaald: zo kunt u bijvoorbeeld alleen het uitvaartcentrum kiezen dat in het beheer van de verzekeraar is. Wilt u andere keuzes maken dan betaalt u extra voor deze keuzes. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten omgezet in een geldbedrag als u voor een andere uitvaartonderneming kiest. Wanneer u een naturaverzekering heeft is het verstandig om de dekking van de polis goed te bekijken en u te laten informeren wat de werkelijke kosten zijn, gebaseerd op uw wensen.

TaVa Uitvaartbegeleiding kan altijd de uitvaart voor u verzorgen ongeacht waar u verzekerd bent.

Mocht er geen verzekering aanwezig zijn, ook dan kan TaVa Uitvaartbegeleiding de uitvaart voor u regelen. Mocht er wel een verzekering zijn dan zullen we samen uitzoeken wat de waarde van de verzekering is.

Mocht u interesse hebben in een gesprek hierover neem dan contact met mij op via 0180 – 443 227.

Liefs Tamara

Deel dit artikel