Verzekeringen

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar waarbij ze verzekerd zijn. Dit klopt niet, u heeft altijd de vrijheid om een uitvaartonderneming te kiezen die bij u past. Wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartonderneming kunt u rekenen op maatwerk, persoonlijke aandacht en begeleiding van a tot z. U wordt begeleid door 1 persoon vanaf het overlijden tot en met nazorg na de uitvaart.

TaVa Uitvaartbegeleiding is een onafhankelijke uitvaartonderneming en werkt met alle verzekeraars samen. Waar u dus ook verzekerd bent, TaVa Uitvaartbegeleiding kan u altijd helpen met de uitvaart.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: de kapitaalverzekering en de naturaverzekering, met hier en daar nog enkele tussenvormen.

Kapitaalverzekering of sommenverzekering

Deze verzekering keert een geldsom uit aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen dit bedrag naar eigen wens besteden aan de uitvaart. Zij kiezen dus, onder andere, zelf de uitvaartkist, het aantal rouwkaarten en de plek voor de opbaring uit. Van het bedrag dat wordt uitgekeerd kunt u de kosten van de uitvaart betalen en als er eventueel geld overblijft kunt u dat vrij besteden. De hoogte van het uitgekeerde bedrag is afhankelijk van de premie en de polisvoorwaarden. Dit soort verzekeringen zijn duidelijk: er wordt een bedrag uitgekeerd dat of op de polis staat of op de jaarlijkse overzichten. De jaarlijkse overzichten ontvangt u als de polis wordt geïndexeerd of als er sprake is van winstdeling.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering wordt ook wel ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’ genoemd. Bij deze verzekering wordt de uitvaart volgens een ‘standaardpakket’ geregeld. Vaak wordt deze verzekering aangeboden door verzekeraars die zelf ook uitvaarten (laten) verzorgen. Dit pakket vertegenwoordigt de verzekerde waarde en keert daarmee een vergoeding voor diensten en producten uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een standaard uitvaartkist, een van te voren vastgesteld aantal rouwkaarten, waar de opbaring zal zijn tot aan de uitvaart (vaak met een vooraf bepaald aantal nachten, als het langer duurt moet u bijbetalen).
Vaak heeft de verzekeraar al veel producten / diensten vooraf bepaald: zo kunt u bijvoorbeeld alleen een uitvaartcentrum kiezen dat in het beheer van de verzekeraar is. Het kan dan voorkomen dat uw dierbare opgebaard wordt in een ander dorp of een andere stad.
Wilt u andere keuzes maken, dan betaalt u daar extra. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.
Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten omgezet in een geldbedrag als u er voor kiest dat een andere uitvaartonderneming de uitvaart regelt. Wanneer u een naturaverzekering heeft is het verstandig om de dekking van de polis goed te bekijken en u te laten informeren wat de werkelijke kosten zijn, gebaseerd op uw wensen.

TaVa Uitvaartbegeleiding kan altijd de uitvaart voor u verzorgen ongeacht waar u verzekerd bent. Als u dat fijn vindt kunnen we ook vooraf al samen bekijken wat de dekking van uw polis is en wat de kosten zijn van een uitvaart volgens uw wensen.

Mocht u interesse hebben in een gesprek hierover neem dan contact met mij op via 0180 – 443 227.

Liefs Tamara

Deel dit artikel
TaVa Uitvaartbegeleiding - begroting aanvragen -verzorgen en opbaren - bij overlijden - blogs - ervaringen delen